Nu suntem misogini! Braşoave

Am auzit o ştire zilele trecute, cum că „Braşovul ar fi cel mai misogin oraş din ţară”, ştire care m-a nedumerit. „Oau, mi-am zis, cum adică?!”. Asta fiindcă formularea nu se referea la braşoveni, ca soi masculin, ci la însuşi mîndrul Braşov! Înţelegînd şi chiar fără să scot propoziţia din contextul ei (acela al mediului de afaceri neprielnic, zice-se, sexului slab) şi tot nu aş fi de acord. Cum adică, aşa un oraş aproape… feminin prin farmece, întortocheri şi parfumuri, cum ar putea fi el… misogin? A, că mai sunt destui munteni (adică locuitori la munte, nu din… Muntenia!) misogini, asta-i fără îndoială. Că ei se mai întîmplă să aibă şi pîinea şi cuţitul la mînă şi din pricina asta voiesc să-şi vadă femeile (pe ale lor sau pe ale… altora) etern la coada cratiţei, a ibricului de cafea sau lipite definitiv de… ştecherul xeroxului, şi asta e aproape dovedit statistic. Dar nu, Braşovul şi braşovenii nu, nu-s misogini, zău! Excepţiile sunt personagii de… import. Şi cred că pînă şi braşovencele ar putea să-mi dea dreptate, chiar la afaceri sau alte ocupaţiuni administrative publice sau private gîndind (unde dînsele sunt chiar foarte bine reprezentate!)… Cum ar putea fi altfel cînd e ştiut că plini de condescendenţă Braşovul şi braşovenii admiră prelung, fluierînd (prin… ţuguitul buzelor, din degete sau alte fluierătoare) de dimineaţa şi pînă seara frumuseţile diafane, unduitoare, oacheşe, nurii, farmecele inteligenţei amazoanelor, stăpînelor locului?
Şi chiar de-ar fi să fi auzit că vreo braşoveancă, fiică a Afroditei, ar fi fost atinsă (cu sau fără voie) de obiceiuri sau beteşuguri nu tocmai… trendy, precum: purtarea de mustăţi şi de păr pe picioare, duhoarea de transpiraţie, plescăitul, molfăitul şi vorbirea cu gura plină, scobitul în nas, sforăitul, suptul măselelor, lenea, dezmăţul, lovitul cu tocul în podea, furăciunea sau bîrfa şi destule altele asemenea şi tot n-am avut ştire să fi fost osîndită la stîlpul misoginiei!
Aşa că… am ţinut să dezmint informaţia cu pricina şi să semnez pentru… conformitate! 😉

Servus, Blogolume!
Toate cele bune!

P.S. – Sincer, altă muzichie n-am găsit! 🙂

Anunțuri

5 gânduri despre „Nu suntem misogini! Braşoave

  1. Eu chiar nu cred asa ceva…Foarte interesanta chestia cu purtarea de mustăţi şi de păr pe picioare, duhoarea de transpiraţie, plescăitul, molfăitul şi vorbirea cu gura plină, scobitul în nas, sforăitul, suptul măselelor, lenea, dezmăţul, lovitul cu tocul în podea, furăciunea sau bîrfa şi destule altele asemenea şi tot n-am avut ştire să fi fost osîndită la stîlpul misoginiei!

    Apreciază

  2. Asta-i cea mai mare … brasoava pe care am auzit-o pana acuma. de unde pana unde misogini brasovenii? Nici vorba ! O fi doar o vorba gasita in locul alteia, in lipsa de inspiratie si lene de cautat in dictionar.

    Apreciază

Gîndul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s