Breaking News! S-a dus floarea de cireş!

„Breaking News! Unui cetăţean i-a căzut un ghiveci cu flori în cap!” „Guvernul îşi prezintă luni programul!” „Epocal! Mumia lui Otzi prezintă urme de sânge!” „Senzaţional! CSM verifică CV-ul ministresei!” „Bianca şi-a scos fundu’ pe balcon!”  Etc, etc! Breaking News, neamule! Vorba cuiva : „nu mai pot, nu mai pot cu astea!”, de atâtea ecrane galbene şi semne de exclamare! Cotidianul nostru refugiat în televizor este o permanentă şi efemeră revărsare de explozii. Ţin minte senzaţiile pregnante de „breaking news” date de acel 31 august 1997 al morţii prinţesei Diana sau ale acelui 11 septembrie 2001 de la CNN… Şi privind mai departe, uneori, spre acele posturi tv de peste ocean sau europene, pe la care mulţi dintre jurnaliştii noştri cu… ştaif se mîndresc că s-au perfecţionat, nu pot să nu remarc că ştirile-bombă pentru care se întrerupe emisia sunt tot atît de rare şi de grave ca şi acum 10 sau 20 de ani…

Se vede treaba că dintr-o iremediabilă lipsă a simţului ridicolului şi dintr-o coborîre prin goana nebună după senzaţional şi rating a însemnătăţii ştirii pînă la insignifiant, „editorii” noştri au reuşit să se rupă fatal de… viaţă. Şi nu e vorba numai despre ei cît şi de unii din bieţii privitori năuci către propria şi incognoscibila realitate. Se întreabă „mogulii” de ce nu le mai citeşte lumea ziarele şi acestea mor ca muştele, de ce ştirile vîndute de ei nu sunt luate în seamă? Nu ar trebui să se mire! Şi nu ar trebui să mai spere că preţ de vreo două generaţii produsul acestei meserii va avea altă valoare. Se spune că negustorul îi vinde muşteriului produsul potrivit „măsurilor” şi aşteptărilor acestuia. În presă se vede unde a dus acest calcul. Ia puneţi ştirile la locul lor, în rubricile lor exacte, ridicaţi reportajul, ancheta, interviul la preţul lor corect, la viaţă, ia obişnuiţi oamenii cu mai mult decît nişte idioate şi interminabile întrebări privind cum şi pe unde şi de ce a murit scroafa-n coteţ şi veţi putea constata (costă, ştiu!) că „marfa” voastră se va vinde şi rumânii îi vor prinde gustul!

Servus, Blogolume!
Toate cele bune!

P.S. – Am şi eu o amarîtă de… News Alert! : Chiar au înnebunit salcîmii! 😉

Reclame

14 gânduri despre „Breaking News! S-a dus floarea de cireş!

 1. Eu aplic principiul : daca nu vine calitatea la tine du-te si o caut-o. Ma plimb deci prin biblioteci , si prin librarii, zappez pana dau de ceva cu esenta.

  Apreciază

 2. mă ascunsesem astăzi sub un cireş, de ploaie… şi am văzut fructele mici… şi verzi. însă a fost numai o întâmplare, nu o căutare, decunosc.
  dintre toate ştirile… o prefer pe a ta, flavius… salcâmii!

  Apreciază

  1. Da, @Camelia… da… Mai ieri, ieri… le-am fotografiat, superbe. Si azi, gata, nu mai sunt… Le-am zărit, aşa, în treacăt şi s-au dus! S-ar fi vrut, cred, mai mult privite, ele aveau… timp atunci!… Dar mă grăbeam… Şi cîte nu-s ca florile de cireş!… Cînd le vom vrea, nu vom mai avea noi, cu adevărat, timp, poate, să le mai prindem înflorite… Dar ne-am uitat la tv!…

   Apreciază

Gîndul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.