O ţară de frig

O ţară îngheţată în care unii îşi fac şi desfac guverne fără noimă. Guvernele lor. O ţară îngheţată în care oamenii protestează în Piaţă. Protestul lor. O ţară îngheţată în care oamenii mor sub viscolul alb. O ţară îngheţată, fără drumuri şi cu trenuri care nu duc nicăieri. O ţară cu prea puţine elicoptere. O ţară cu mortul pe masă. Ţara noastră. O ţară de aleşi cu avion la scară. O ţară îngheţată în care oamenii se uită la televizor. O ţară îngheţată, o ţară de ştiri, în care ştirile nu contează. O ţară de ger în care strada, oamenii, nămeţii sunt totuna. O ţară îngheţată fără compasiune. O ţară de numere, statistici, coduri şi bile (de vot). O ţară de păreri în care reanimarea ţarii e o „miscare publicitară.” O ţară ca un ciolan îngheţat. O ţară fără cap şi coadă. O ţară îngheţată frumos. O ţară frumoasă în care nu se mai poate trăi. O ţară de iarnă. O ţară fără cuvinte. O ţară fără punct. O ţară de punct şi virgulă şi puncte de suspensie… O ţară ca o teorie a conspiraţiei.

Servus, Blogolume!
Toate cele bune!

Anunțuri

19 gânduri despre „O ţară de frig

 1. Și totuși, eu iubesc țara asta. În orice caz, nici nu mă gândesc să vreau să locuiesc altundeva. Încă am libertățile mele, care mă echilibrează, în ciuda mediocrității evidente a conducătorilor noștri.

  Apreciază

 2. Țara în care suntem noi, nu este și țara în care sunt și EI, iar țara în care sunt EI, fie noi , din bunul simț cu care suntem înzestrați de la mama-natură, fie din repulsie nu vrem s-o-nțelegem și s-o acceptăm. Treptat, indignarea tinde s-ajungă un sentiment național , țara în care NOI nu mai putem trăi trebuie țntr-adevăr schimbată. Nu cu o ,,țară ca afară”, ci cu formă de guvernământ în care Constituția și Parlamentul să fie cu adevărat respectate ,,ca afară”.

  Apreciază

 3. Servus…
  Asa e @Dana… Sa facem asadar ce avem de facut!…
  @Cristi… or veni, si daca se lasa greu, trebuie sa le ajutam…
  Da, @Almanahe ;)… superb ai zis: „genunchiul lumii lor suntem noi”… Ar fi simplu sa le tremure… genunchii 😉
  @Vania, stiu, pe ici pe colo poate fi bine… Uneori tine de noi, de „locurile noastre”, dar nu prea mult…
  Toate cele bune!

  Apreciază

 4. O tara prea mioritica, de care ne place sa ne plangem – si doar atat. Care n-ar mai fi doar a „altora”, daca am recunoaste ca protestele „lor”, din piete inghetate, sunt de fapt si ale noastre.

  Apreciază

  1. Cu oameni al caror creiere au inghetat, si nu stiu cum sa traga la raspundere niste broaste testoase cu teste otravitoare; dezghetati usa va rog si iesiti in strada, unde s-a topit pina si trotuarul incrustat de trauma iernilor trecute, sare si lipsa de raspundere!

   Apreciază

 5. O ţară, care din păcate are GEN…o ţară, două ţări!
  Ţara PDL, cu vorbitori în limba maghiară şi Ţara USL, cu vorbitori şi atât.
  Mi-aş fi dorit …să pot zice geniu, gentil, generos, generaţie, fară să mă îndoiesc că şi-au pierdut utilitatea; din păcate pot zice fără nicio problemă”genocid”;
  Genunchiul lumii lor suntem noi, cei care din când în când le mai dăm dureri de reumatism şi cam atât…

  Apreciază

Gîndul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s