Legea primăverii. Se aplică retroactiv!

Am auzit că, de zilele trecute, guvernul României se obligă să respecte drepturile omului! Şi nu e o glumă, în Camera Deputaţilor chiar s-a adoptat un text legislativ în ideea asta! Astfel, fiecare lege care va ieşi de acum dintre băncuţele parlamentului va trebui să ţină cont de nişte recomandări CEDO şi va fi însoţită de argumentele prin care vom fi asiguraţi că nu ni se încalcă drepturile fundamentale. De bună seamă, legea cu pricina vine ca o nouă urecheală europeană menită să ne pună în (sau la?) ordine, fiindcă n-aş crede că aleşii noştri nu mai puteau dormi de grija… demnităţilor noastre curente sau… extraordinare! Aş fi curios să văd legea asta promulgată şi să aflu cum va împăca şi capra şi varza atâta vreme cât a devenit o banalitate ca legile să ne fie făcute împotrivă şi nu ca să ne mai ridice un pic din ţărînă. Cum aş fi curios să văd dacă nu cumva aceasta va fi aplicată ca şi legea pensiilor, şi nu numai, adică retroactiv!

Gândeam că chestiunea cu legea asta ar fi una pozitivă şi tocmai de aceea m-am grăbit să o consemnez, însă dacă stau bine şi mă gîndesc nu are niciun chichirez fiindcă îmi e limpede că vor avea grijă domnu’ Boc şi prim-preşedintele de partid şi de stat ca ea să fie aplicată aşa cum se cuvine: „curat constituţional”, numai bine ca să ne dovedim un neam uscat şi reformat de la cap la coadă, spre pizma lumii întregi care prea ne-a tăvălit prin cele mai indecente clasamente!

Şi cum astenicul meu optimism n-a găsit, iată, nici de data asta terenul pozitiv al ştirilor de bine din care să-şi zămislească postarea nu-mi rămâne decât o ultimă şi disperată soluţie, să-mi adopt şi să-mi promulg, fără ipocrizie şi fără cinism, o unică şi universală lege: Legea fundamentală a primăverii, într-un singur articol!

„Art. 1: Prin prezenta Lege se declară dreptul absolut al Primăverii de a dispune, începînd de mîine, în interes personal, de toate mijloacele necesare pentru scoaterea Iernii în afara tuturor legilor fizice şi psihice! Se aplică ori de cîte ori este nevoie!” 🙂

Servus, Blogolume!

Toate cele bune! 😉

Anunțuri

42 de gânduri despre „Legea primăverii. Se aplică retroactiv!

 1. Bine gândită și argumentată această lege! O susțin, semnez referndumul dacă e nevoie, dau dezlegare la cuvinte frumoase, chem visele din exil, trimit prostia la școală și fac pachet…invidia. Această lege va fi nerevizuibilă și pe viață.

  Apreciază

 2. Total de acord! Sa vina, si sa nu se mai ascunda de frica guvernantilor de acum!
  O vom sustine cu toata caldura din sulfetele noastre si ne vom face curatenie in depresii si insatisfactii, le vom ” arunca peste bord”, vom scoate de la naftalina optimismul si bucuria de a trai.
  Parol!

  Apreciază

 3. Nu numai ca o votez dar o invoc, acum este timpul ei, desi se pare ca va mai intarzia un pic, fiindca fiecare anotimp trebuie sa aiba o limita. Exista insa un Anotimp al tuturor anotimpurilor care nu poate avea limita si pe care adesea omul il dispretuieste, il reneaga sau il batjocoreste, nestiind ca este singura lui salvare, singura noastra salvare, singura noastra putere. Adevarul Lui ar trebui sa-l caute sufletul nostru in fiecare anotimp.

  Nu te speria Flavius, nu tuturor le cer sa promoveze petitia noastra, tu ai necazurile tale care-ti sunt indeajuns, am venit doar sa subscriu acestei legi, si sa-ti urez tie si familiei tale Acea putere care sa va ajute sa le depasiti, in pace si cu multa rabdare.

  Bucurii tuturor!

  Apreciază

 4. „Legea Primaverii”; „Legea Verii”;”Legea Toamnei” ; si „Legea Iernii” ,ar fi cred cele mai placute legi pentru ca fiecare anotimp isi are atat frumusetea lui cat si legile lui.
  Momentan aceasta prima lege o votez si martisoarele acestei luni sa fie motiv de bucurie pentru toata lumea.

  Apreciază

 5. caut o lege. O lege prin care este interzisă fericirea în weekend si sarbatorile legale, in zi de primavara si dupa 39 de ani…Scuze, am vazut doar ca esti la zi cu Lex-ul…

  Apreciază

 6. Cu mare drag, semnez cu respect.
  dar eu zic sa fii autoritar si sa nu mai economisesti timp si energie si sa impui aceasta idee in mintea fiecarui roman. Primavara are dreptul sa faca ce vrea si cand vrea, astfel incat sa scoata iarna din psihicul omului.
  Te salut cu o frunza de anul acesta.

  Apreciază

 7. Votez cu bucurie, caci in cazul de fata, nu se pune problema de-a alege „raul cel mai mic”! 😉
  Dar am o intrebare: ai idee cand se numara voturile si cat de repede se anunta castigatorul?
  Ca taare imi doresc sa-si intre Primavara in drepturi…

  Toate bune, Flavius!

  Apreciază

 8. Este un (prim) pas către ieșirea dintr-o iarnă care pare candidată la veșnicie, provocată fiind de ne-simțirea noastră, venită așadar dinlăuntru. Radiatori de frig ce sîntem…
  La mai mare, fie primăvară!

  Apreciază

 9. printre fulgii care dansează în fereastra mea trimit gânduri bune către prieteni, gânduri de primăvară. în semn de roşu şi alb, născută din graţia ghiocelului şi parfumul suav al zambilei, cu tuşele fragile ale freziei, primăvara să te găsească, să te recunoască.
  o primăvară cu bine, flavius!

  Apreciază

Gîndul tău

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s